1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Londra'da Gazze için 12'nci kez ulusal yürüyüş düzenlendi
Londra'da Gazze için 12'nci kez ulusal yürüyüş düzenlendi

Londra'da Gazze için 12'nci kez ulusal yürüyüş düzenlendi

İngiltere'nin başkenti Londra'da Filistin destekçisi yüz binlerce kişinin katıldığı, "Gazze'de acil ateşkes" çağrısıyla 12'nci kez ulusal yürüyüş düzenlendi.

27 Nisan 2024 Cumartesi 17:09A+A-

Başkentteki parlamento binasının önünde başlayan yürüyüşe, sivil toplum kuruluşları (STK), sendikalar, siyonizm karşıtı Yahudiler, sağlık çalışanları, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan çok çeşitli gruplar katıldı.

Kuzey İrlanda Bölgesel Hükümeti Başbakanı Michelle O'Neill ile Filistin'in İngiltere'deki Misyonunun Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot da katılımcılar arasında yer aldı.

UNRWA'ya finansal desteğin yeniden başlatılması çağrısı

"Gazze'de soykırım var" ve "İsrail terör devleti" yazılı pankartlar taşıyarak "İsrail işgaline son ver", "Özgür Filistin" sloganları atan göstericiler, parlamentodan şehrin simge mekanlarından Hyde Park'a doğru yürüdü.

Filistin destekçisi göstericiler, yürüyüş güzergahı boyunca İsrail'in Gazze'deki "soykırım" suçlarına ortak olmakla itham ettikleri İngiliz hükümetini de protesto etti ve İsrail'e silah satışına son verilmesini istedi.

Gazze için düzenlenen 12'nci ulusal yürüyüşe katılan göstericiler ayrıca, İngiliz hükümetine seslenerek, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) finansal desteğin yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

"Kuzey İrlanda halkı, Filistin halkıyla derin empati kuruyor"

Kuzey İrlanda Bölgesel Hükümeti Başbakanı O'Neill, Hyde Park'ta kurulan platformda yaptığı konuşmada, "Gazze'de yaşananlar çağımızın en ağır insan hakları ihlalidir. İsrail, 6 ayı süren işgal boyunca 15 bini çocuk 35 binden fazla kişiyi ayrım gözetmeksizin katletti." ifadelerini kullandı.

O'Neill, Batı Şeria'daki Filistinlilerin de acımasızca katledildiğinin altını çizerek, Kuzey İrlanda halkının, sömürgecilik ve işgal deneyimleri nedeniyle Filistin halkıyla derin empati kurduğunu dile getirdi.

İrlanda'nın zor kazanılan barışın değerini bildiğini söyleyen O'Neill, "Hiçbir çatışma çözümsüz değildir, barış her zaman mümkündür." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT